آشنایی با دستگاه جوش

کار با دستگاه جوش

برای کار با دستگاه جوش و یک جوشکار حرفه‌ای شدن، پس از آموزش درست و اساسی، خرید یک دستگاه جوش مناسب یک نکته مهم و پایه کار جوشکاری است. خرید دستگاه جوش یکی از ملزومات مهم و اساسی در حرفه جوشکاری است و زمانی که شما آموزش کامل جوشکاری را فرا گرفتید، می‌توانید برای خرید دستگاه جوش مناسب اقدام کنید، اما با توجه به تنوع نمونه های موجود در بازار انتخاب دستگاه جوش مناسب ممکن است برای شما کمی دشوار باشد. به همین منظور می‌خواهیم در این مطلب شما را با انواع قیمت‌های دستگاه جوش آشنا کنیم و مناسب‌ترین دستگاه جوش را به شما معرفی کنیم. پس در این مسیر همراه ما باشید:

نحوه کار با دستگاه جوش

خرید دستگاه جوش

خرید دستگاه جوش مانند هر نوع محصول دیگری نیازمند دانستن مطالبی درباره آن است. اینکه بدانید از دستگاه جوش خود چه انتظاری دارید و برای چه نوع کاری می‌خواهید این دستگاه جوش را خریداری کنید؟ قاعدتاً اولین نکته ای که در هنگام خرید به ذهن شما خواهد رسید بودجه مورد نیاز برای تهیه دستگاه جوش است. اکثر ما تصور می‌کنیم برای شروع کار نباید هزینه زیادی را متقبل شد و با خرید دستگاه‌های ارزان کار خود را شروع می‌کنیم. اما خوب است بدانید که این تصور کاملا اشتباه است، چرا که برای فردی که کار جوشکاری را تازه شروع کرده و بدین جهت که دستگاه‌های جوش ارزان قیمت امکانات کمتری نیز دارند کار با دستگاه های جوش ارزان برای شما سخت خواهد شد و در نهایت نتیجه کار برای فرد جوشکار رضایت بخش نیست و می‌توان انتظار داشت که مشتری نیز از نتیجه کار راضی نباشد. پس داشتن تجهیزات مناسب علاوه بر این که میزان رضایت کارفرما را بیشتر می‌کند علاقه‌مندی شما را به انجام کار چند برابر می‌کند و می‌توان گفت که بقای شما در کار تا حدود زیادی به میزان رضایت از عملکردتان بستگی دارد.

برای استفاده از خدمات جوشکاری سیار در تهران ما کلیک کنید.

یک اشتباه دیگر در هنگام خرید دستگاه جوش این است که افراد در ابتدا از دستگاه‌های جوش قدیمی استفاده می‌کنند و یا دستگاه های جوشی را خریداری می‌کنند که دست دوم هستند و نمی‌توانند آنها را تعمیر کنند و یا قطعات مورد نیاز آنها در بازار موجود نیست، در نتیجه پس از خرید متوجه خواهند شد که اشتباه کرده‌اند. با پیشرفت تکنولوژی هر روزه مدل‌های جدیدی از دستگاه‌های جوش وارد بازار می‌شوند و مهم است که شما در این مسیر همگام با پیشرفت تکنولوژی قدم بردارید. خرید دستگاه های جوش به روز، هزینه‌های سنگینی را ممکن است برای شما به همراه داشته باشد اما می‌توانید با استفاده از دستگاه های جوش گران قیمت برای خود و کارتان ضمانت کاری بیافرینید. توجه به منبع تغذیه نیز نکته دیگری است که در هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه کنید هر چه منبع تغذیه ضعیف‌تر باشد، جوشکاری شما محدودتر خواهد شد و ممکن است نتوانید برای انجام پروژه‌های بزرگ اقدام کنید.

تجهیزات مورد نیاز جوشکاری

برای شروع جوشکاری تنها خرید دستگاه جوشکاری کافی نیست شما به عنوان یک جوشکار باید تجهیزاتی نیز تهیه کنید که در ادامه مهمترین آنها را به شما معرفی خواهیم کرد:

• ماسک جوشکاری
• عینک جوشکاری
• الکترود گیر
• دستکش جوشکاری
• لباس محافظ جوشکاری
• چکش جوش
• دلر دستی و سنگ سنباده
• جعبه مشعل
• مشعل‌های جوشکاری
• رگلاتور
• فشارسنج

یکی از ویژگی‌های جوشکاری تولید جرقه‌های برق و اشعه‌های ماورای بنفش است که کافیست با چشم غیر مسلح بدان نگاه کنید تا عوارض شدید آن را تجربه کنید. این جرقه‌ها می‌تواند آسیب‌های بسیاری به چشم وارد کند، به همین دلیل است که استفاده از عینک جوشکاری بسیار مهم است و بدون آن نمی‌توان کار جوشکاری انجام داد چرا که ممکن است بافت‌های چشم به طور جدی آسیب ببیند. به دلیل وجود همین جرقه‌ها و اشعه‌ها است که ماسک‌هایی برای راحتی کار کردن تولید شده‌اند که علاوه بر محافظت از چشم‌های شما از صورتتان نیز در برابر جرقه‌ها محافظت می‌کند. ابزار دیگری که در جوشکاری مورد استفاده است، انبر الکترود گیر است که انواع مختلفی دارند و نسبت کاربردشان هزینه‌های بالایی نیز دارند. به همین دلیل مهم است که فنر انبر الکترونیکی را نباید حرارت دهید، چرا که به آن صدمه خواهید زد. در هنگام جوشکاری برق و گاز ضروری است که پیش بند مناسب و دستکش بپوشید تا زمانی که ذرات مذاب به سمت بدن و سر و صورت شما پرتاب می‌شوند سبب سوختگی نشوند. در هنگام جوشکاری از پوشیدن لباس‌های پشمی خودداری کنید.

انواع دستگاه جوش
انواع دستگاه جوش

انواع دستگاه جوش

در دسته بندی دستگاه‌های جوش آنها را به سه دسته تقسیم می‌کنند:

 دستگاه‌های جوشکاری با الکترود

دستگاه‌های جوشکاری زیر پودری

دستگاه‌های جوشکاری با سیم

دستگاه جوشکاری با الکترود خود شامل دستگاه‌های جوشکاری با ترانس‌های قدیمی، دستگاه‌های جوشکاری مجهز به دینام، دستگاه‌های جوشکاری رکتی فایر و دستگاه‌های جوش اینورتر هستند.

بیشتر بدانید: اینورتر جوشکار چیست؟

امروز استفاده از دستگاه‌های اینورتر بسیار مرسوم است و به دلیل مزیت‌هایی که دارد یکی از بهترین انتخاب‌ها می‌تواند باشد. دستگاه‌های جوش اینورتر مزایایی دارند که به نسبت دیگر دستگاه‌ها می‌توانند انتخاب بهتری باشند. از جمله اینکه دستگاه‌های جوش اینورتر آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کنند و بسیار کم مصرف هستند، از لحاظ وزنی سبک هستند و حمل و نقل آنها و جابجایی‌شان بسیار راحت است. اگر می‌خواهید یک جوشکاری با کیفیت داشته باشید پیشنهاد ما به شما خرید دستگاه جوش اینورتر است. دستگاه جوش اینورتر خود به سه دسته تقسیم می‌شود:

دستگاه جوشکاری گازهای بی اثر فلزی که جوشکاری قوسی و جوشکاری میگ نیز نامیده می‌شود.
دستگاه جوشکاری گازهای بی اثر با الکترود تنگستن که با نام TIG شناخته می‌شوند و الکترود در جوشکاری با این دستگاه ذوب نمی‌شود. در صنعت هواپیما سازی از این دستگاه استفاده می‌کنند. جوشکاری با دستگاه TIG یکی از دقیق‌ترین انواع جوشکاری‌ها است.
دستگاه جوشکاری نقطه‌ای که الکترودها را مقابل هم قرار می‌دهند و دو قطعه را به وسیله آن ها به هم جوش می‌دهند.
از آنجایی که در کشور ما قیمت‌ها لحظه‌ای تغییر می‌کند برای انواع دستگاه‌ها نمی توان قیمت مشخصی را اعلام کرد. در نتیجه با توجه به ویژگی هر دستگاه قیمت‌های متفاوتی وجود خواهد داشت.

کلام پایانی

در پایان به رعایت چند نکته مهم در هنگام استفاده از از دستگاه‌های جوشکاری اشاره خواهیم کرد:

• از آنجایی که جوشکاری تا حد زیادی دود و گاز تولید می‌کند که بسیاری از آنها برای سلامتی مضر هستند توجه داشته باشید که در محل که میخواهید جوشکاری انجام دهید تهویه مناسب وجود داشته باشد.
• نکته دیگر این است که در زمان کار با اینورتر آسیب‌های جسمی ممکن است به وجود بیایند. آسیب‌هایی مانند سوختگی، آسیب چشم، بریدن انگشتان دست و پا و … که با داشتن تجهیزات محافظتی می‌توانید ریسک چنین خطراتی را تا حدود زیادی، کم کنید.
• توجه کنید که یکی از مهم‌ترین خطراتی که برای یک جوشکار ممکن است وجود داشته باشد برق گرفتگی است که ممکن است سبب مرگ جوشکار شود. اما جای نگرانی نیست به شرط آن که مسائل ایمنی را رعایت کنید. نگهدارنده الکترود را قبل از انجام کار جوشکاری بررسی کنید و از تماس قسمت فلزی آن را با پوست دستتان و یا یک پارچه خیس خودداری کنید. در صورت بروز هرگونه نقص در دستگاه اینورتر از یک تعمیرکار متخصص استفاده کنید و خودتان دست به کار نشوید.
در محلی که جوشکاری انجام می‌شود و از آنجایی که مواد قابل اشتعال وجود دارد آتش سوزی دور از انتظار نیست. کپسول‌های آتش نشانی و در دسترس بودن درهای خروج اضطراری، یکی از مهم‌ترین نکات حفظ سلامتی در انجام کارهای جوشکاری است. پس به همراه داشتن کپسول آتش نشانی در محل جوشکاری می‌تواند تا حدود زیادی شما سلامت نگه دارد.

به ما امتیاز دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *