اینورتر جوشکاری یکی از دستگاههایی است که در هنگام جوشکاری با دستگاه کاربرد دارد. ما نیز در این مقاله میخواهیم با این دستگاه بیشتر آشنا شویم، اما قبل از اینکه بخواهیم به این مطلب بپردازیم خوب است در مورد دستگاههای جوش اطلاعاتی داشته باشیم. همراه ما باشید: دستگاه جوشکاری در دو نوع جریانهای ثابت و ولتاژ ثابت وجود دارند. که هر کدام از آنها با ثابت نگه داشتن جریان و یا ولتاژ، کار متفاوتی را انجام میدهند. جریانی که در این دو نوع دستگاه استفاده میشود، میتواند متناوب یا مستقیم باشد. در دستگاههای جوش تامین انرژی مورد نیاز از طریق دستگاه منبع مولد نیرو به روشهای مختلفی صورت میگیرد. پیش از آنکه با دستگاه اینورتر آشنا شویم، خوب است با انواع دستگاههای جوشکاری که در قدیم از آنها استفاده میشد، نیز آشنا شویم و به اهمیت ساخت دستگاه اینورتر جوش پی ببریم. یکی از سادهترین انواع دستگاههای جوشکاری ترانسفورماتورها بودند که جریان متناوب با شدت کم و ولتاژ بالا را به جریان الکتریکی با شدت بالا و ولتاژ کم تبدیل میکردند. این نوع دستگاههای جوش در انواع مختلفی وجود داشتند، اما امروزه به دلیل اینکه سنگین هستند و مصرف برق آنها اصلا مقرون به صرفه نیست، ترجیحا مورد استفاده قرار نمیگیرند.
اگر ساکن تهران هستید و نیاز به جوشکاری سیار در تهران دارید، کلیک کنید و از خدمات در محل ما استفاده کنید.
دستگاه دیگری که به عنوان دستگاه جوش از آن استفاده میشود، رکتیفایر جوشکاری است، که جزو مبدلهایی هستند که جریان متناوب ورودی را به جریان مستقیم تبدیل میکند و از این رو میتوان گفت که نوعی دیگر از دستگاههای جوش ترانسفورماتور هستند. برق دستگاههای جوش با جریان برق سه فاز کار میکند. از ویژگی های مهم این دستگاهها کیفیت بالای جوشکاری است که طرفداران خاص خود را دارد.
دینام جوشکاری نوع دیگر از دستگاه جوش است که یک نوع ژنراتور است و محور آن توسط یک موتور الکتریکی تامین شده و جریان دی سی ایجاد میشود. در این نمونه از دستگاهها کیفیت جوش بهتری نسبت به دیگر دستگاههای قدیمیتر میتوان یافت کرد. اما به دلیل هزینههای زیاد تعمیرات دستگاه و سنگین بودن آنها به مراتب از محبوبیت شان کاسته شد و امروزه استفاده زیادی از آنها نمیشود.
دستگاه جوش اینورتر
یکی از بروزترین و جدیدترین دستگاههای جوش هستند که در اکثر موارد هر دو جریان مستقیم و متناوب را با یکدیگر هماهنگ میکنند. یک ویژگی مهم آن ها این است که میتوان جریان مستقیم برق را به آنها وصل کرد. منبع تغذیه جریان بالایی را در جوش اینورتر پشتیبانی میکند و میزان خروجی و ورودی ولتاژ را میتوان توسط کامپیوترها مدیریت کرد. اگر از نزدیک این دستگاه را دیده باشید، متوجه خواهید شد که چقدر تکنولوژی در این مسیر پیشرفت داشته است. این دستگاهها بسیار سبک هستند و جوشهای با کیفیت بالایی را ارائه میکنند. این دستگاهها در مدت بسیار کوتاهی انقلاب بزرگی را در صنعت جوش و برش به وجود آوردهاند.
پیش از استفاده از دستگاههای جوش اینورتر دستگاههای جوش مستقیم به برق شهری وصل میشدند، اما در دستگاههای اینورتر برق شهری متناوب ابتدا توسط تکنولوژی به کار رفته در آنها به جریان مستقیم تبدیل میشود و سپس وارد اینورتر دستگاه میشود. در این مرحله ولتاژ خروجی هنوز مناسب جوشکاری نیست. لازم است وارد ترانس جریانی شود تا به شرایط مطلوب نزدیک شود. در نتیجه از آنجایی که هنوز این ولتاژ دارای فرکانسهای بالایی است از یک سو دیودهای با فرکانس بالا از آن عبور میکنند و به ولتاژ DC تبدیل میشوند به جریان جوشکاری مورد نظر تبدیل خواهند شد.
پس میتوان اینطور گفت که دستگاههای اینورتر نسبت به دستگاههای جوش قدیمی در تبدیل جریان ورودی به جریان خروجی متفاوت عمل میکنند. جالب است بدانید که هزینه استفاده از این دستگاهها بسیار مقرون به صرفه است. از ویژگیهای مهم این دستگاه وزن کم، قدرت جوش بالاتر و جوش یکنواختتری است. ویژگی دیگر دستگاههای اینورتر این است که برای کار با آنها میتوانید از برق خانگی استفاده کنید. اگر خاطرتان باشد دستگاههای جوش سنتی نیازمند برقهای سه فاز و صنعتی بودند اما دستگاه اینورتر را میتوانید به هر پریز برق عادی وصل کنید. اگر میخواهید یک جوشکاری سریع داشته باشید و دستگاهی که بتواند نوسانات برق را تحمل کند، فراهم کنید به شما پیشنهاد میکنیم یک دستگاه اینورتر جوشکاری را خریداری کنید.
بیشتر بدانید: آشنایی با انواع جوشکاری
نکات مهم در خرید دستگاه اینورتر
از آنجایی که شدت جریان مورد نیاز بسته به ضخامت قطعه تغییر میکند، توجه داشته باشید که چه نوع دستگاه اینورتری مناسب کار شماست. به عبارت دیگر شدت جریان با شدت جوشکاری و ضخامت قطعه رابطه مستقیم دارد. عملکرد اینورترها به نحوی است که به زبان ساده میتوان گفت: دستگاه بدون وقفه میتواند روشن بماند و کار کند. فقط به این نکته مهم توجه کنید که پس از کار با دستگاه اینورتر زمانی را برای خنک شدن دستگاه اختصاص دهید. امروزه پارامتری بر روی دستگاههای جوشکاری بر حسب درصد مشخص شده که اگر میزان چرخه عملکرد دستگاه ۱۰۰% باشد. این طور میتوان نتیجه گرفت که دستگاه برای خنک شدن نیازی به وقفه ندارد و اگر روی دستگاه عملکردی معادل ۵۰ درصد ثبت شده باشد، به این معنی است که در هر ۱۰ دقیقه کار نیاز به ۵ دقیقه زمان برای خنک کردن دستگاه لازم است. در اینورترهای جدید نمایشگر دیجیتالی طراحی شده که میزان آمپر و جریان را بر روی نمایشگر میتوان مشاهده کرد. بعضی از اینورترها شامل لوازم جانبی نیز هستند، انبر الکترود گیر و کابل رابط از جمله آنها هستند. انبرهای الکترود شمارههای متفاوتی دارند و برای نگهداشتن اینورترهای مختلف استفاده میشود، کابل نیز که وظیفه انتقال جریان را از منبع به الکترود بر عهده دارد.
چند نکته مهم در استفاده از دستگاه اینورتر
– زمانی که می خواهید دستگاه را روشن و خاموش کنید، حتماً توجه کنید که ولوم جریان بسته باشد.
– پس از استفاده از دستگاه آن را به سرعت خاموش نکنید، برای سرد شدن توسط فن به مدت چند دقیقه آن را روشن بگذارید.
– دور از نور مستقیم خورشید و و باران نگهداری شود و از قرار دادن دستگاه در مجاورت مبدلهای حرارتی اکیداً خودداری کنید.
– هر چند وقت یکبار داخل دستگاه را از گرد و خاک و براده پاک کنید اما توجه داشته باشید که اتصالات آسیب نبیند.
بهترین اینورتر جوشکاری
در بین تمامی دستگاههای اینورتر جوشکاری که هر یک کاربردهای منحصر به فردی و کیفیتی جداگانه در این صنعت دارند و با توجه به تجربه چندین ساله ما در این حوزه در این قسمت میخواهیم لیستی از بهترین و معتبرترین برندهایی را نام ببریم که در این زمینه جز بهترین دستگاههای اینورتر جوشکاری به حساب میآیند. برندهایی از جمله:
- هپوتی
- امپرباس
- دوو
- هیووندای
- صباالکتریک
- جوشا
- جاب
- ایکس
- ایکس کورت
- استنلی
- دکا
مزایای دستگاه اینورتر جوشکاری
جوشکاری با دستگاههای اینورتر مزایا و معایب خود را دارد که برای آشنایی بیشتر شما با این دستگاه قصد داریم در قسمت پایانی این نوشته شما را با این مزایا و معایب بیشتر اشنا کنیم. از جمله مزایایی که برای این دستگاه یاد میشود، عبارت است از:
- طراحی سیستم این دستگاه به گونهای است که کاملا در برابر انواع نوسانات برقی محافظت دارد.
- دارای تنظیمات ویژهای است که شما میتوانید برخی از این تنظیمات را در حین کار به صورت اتومات بررسی کنید. به عنوان مثال این دستور را بدهید که در صورت کار طولانی مدت خود دستگاه در زمان مشخصی خاموش شود.
- این دستگاه کارایی فوقالعاده بالایی دارد و مصرف برق آن به شدت مقرون به صرفه است.
- طول عمر بیشتری نسبت به دیگر دستگاهها دارد.
- به دلیل سبک بودن دستگاه قابل حمل است و در هر شرایط جوشکاری و در حالتها مختلف میشود از آن استفاده کرد.
- جریان ولتاژ در این دستگاه کاملا کنترل شده است به همین دلیل احتمال خرابی و سوختگی آن به شدت پایین است.
معایب اینورتر جوشکاری
در کنار تمامی مزایایی که برای این دستگاه بیان شد، مانند هر وسیله دیگری این مورد هم معایب خودش را دارد. شاید بتوان اصلیترین عیب این دستگاه را در پیچیده بودن آن و قیمت بالا دانست. به همین دلیل است که بارها به جوشکاران توصیه میشود اگر قیمت دستگاهها برایتان مهم نیست، سراغ اینورتر بروید در غیر این صورت بهتر است از دستگاه اولیه و سنتی استفاده کنید که همانها هم تا حد ممکن کار را راه میاندازند. اما با این حال مدرن ترین و جدیدترین دستگاه در حوزه جوشکاری به حساب میآید.
کلام پایانی
در این نوشته سعی کردیم در رابطه با اینورتر جوشکاری و کاربردهای آن توضیحات مفصلی دهیم. اگر فعال در این حوزه هستید و اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، خوشحال میشویم در قسمت دیدگاه این نوشته با ما در میان بگذارید. شما چه نکات دیگری میدانید که در این مطلب به آن اشاره نشده است؟