آهنگری آلومینیوم

جوشکاری آلومینیوم چیست؟

چنانچه قصد فعالیت در زمینه جوشکاری آلومینیوم را دارید، باید با تجهیزات مناسب و اطلاعات بالا همراه باشید. برای جوش آلومینیوم انتخاب آلیاژ مناسب از مهم‌ترین پارامترها به شمار می‌‌رود. به علت فراوانی آلیاژها دانستن اطلاعات توسط شما امری ضروری خواهد بود. توجه داشته باشید که در حین جوش کاری آلومینیوم ممکن است با سردرگمی مواجه شوید. استفاده از جوش فولاد نسبت به آلومینیوم با تفاوت هایی همراه خواهد بود. با ما در جوشکار سیار همراه باشید تا شما را با اطلاعاتی جامع از جوش کاری آلومینیوم و نحوه جوش آلومینیوم آشنا کنیم. لازم به ذکر است اگر در این مورد نیاز به خدمات سیار دارید، می‌توانید از سرویس‌های جوشکاری سیار در تهران ما استفاده کنید.

جوشکاری آلومینیوم
جوشکاری آلومینیوم

جوشکاری آلومینیوم

یکی از پرکاربردترین فلزات در صنعت آلومینیوم است. جوشکاری آلومینیوم به منظور اتصال بین آلیاژهای آلومینیوم به دو صورت انجام می‌پذیرد. اتصال دائم و اتصال موقت. استفاده از هر کدام از این نوع جوشکاری بسته به نیاز کاربران در مقاطع مختلف و با کاربرد متفاوت انجام می‌گیرد.
به دلیل خواص مکانیکی و فیزیکی خاصی که در آلومینیوم وجود دارد، در بسیاری از موارد شکل خاص و کاربردی متفاوت خواهد داشت. جوشکاری آلومینیوم به عنوان یکی از تخصص‌های این زمینه نیازمند داشتن اطلاعاتی خواهد بود. بد نیست بدانید که جهت جوش آلومینیوم شما نیاز به آب بندی نخواهد داشت. علاوه بر این جوش آلومینیوم بدون محدودیت ضخامت برای شما امکان پذیر خواهد بود.

بیشتر بدانید: جوشکاری آرگون چیست؟

دستگاه جوش آلومینیوم

برای جوشکاری انواع ورق‌های آلومینیوم مانند قوطی و نبشی از دستگاه جوش آلومینیوم استفاده می‌شود. برای جوش آلومینیوم از جوش AC بهره می‌برند. امروزه انواع دستگاه جوش کاری آلومینیوم در ابعاد و ظرفیت‌های مختلف طراحی و تولید می‌شوند. با توجه به اینکه فرآیند جوشکاری آلومینیوم به ‌مراتب از آلیاژهای فولادی با چالش‌های بیشتری مواجه است، استفاده از دستگاه مناسب حائز اهمیت خواهد بود.

بیشتر بدانید: جوشکاری استیل چیست؟

انواع دستگاه جوش آلومینیوم

به منظور انجام فرایند جوشکاری آلومینیوم شما با دستگاه‌های مختلفی مواجه خواهید بود. جوش کاری آلومینیوم را می‌توان با استفاده از دستگاه‌های جوش آرگون نیز انجام داد. امروزه انواع دستگاه‌های جوش در مدل‌های مختلف مانند دستگاه جوش ترانس، دستگاه جوش رکتی فایر، دستگاه جوش اینورتر و دستگاه جوش دارای دینام طراحی و تولید می‌شوند.

روش جوش کاری آلومینیوم

برای انجام فرآیند جوشکاری بر روی آلومینیوم می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد. بسته به نیاز شما و با ظرفیت و ضخامت مختلف انتخاب روش مناسب کاربردی خواهد بود. جوشکاری مقاومتی، جوشکاری قوس الکتریکی تحت محافظت با گاز تنگستن TIG, GTAW, جوشکاری پرتو لیزر و کاری پرتو الکترونی وزنه ‌برداری مقاومتی. از روش‌های اولیه برای جوشکاری بر روی آلومینیوم می‌توان به جوشکاری TIG و جوشکاری MIG اشاره کرد.

جوش کاری آلومینیوم
جوش کاری آلومینیوم

آموزش جوشکاری آلومینیوم

چنانچه قصد آموزش جوش کاری آلومینیوم را دارید، باید با نکات مهمی آشنا شوید. جوش آلومینیوم به عنوان یک مهارت پیچیده نیازمند داشتن تخصص خواهد بود. سه اصل دقت، سرعت و تجربه از مهم‌‌ترین نیازهای این فرایند هستند. علاوه بر این جهت ورود به این حرفه شما باید به طور کلی با فلز آلومینیوم، الکترود مورد استفاده، انواع سیم و سینک حرارتی آشنایی پیدا کنید.

جوش کاری آلومینیوم با الکترود

انتخاب الکترود برای جوشکاری آلومینیوم باید با توجه به جنس فلز انجام پذیر است. الکترودهایی که برای این جوشکاری استفاده می‌شود با پوشش ضخیم و دارا بودن ۹۵% آلومینیوم و ۵ درصد سیلیسم خواهند بود. توجه داشته باشید که بسته به ضخامت قطعه کار شما باید الکترود مناسب را انتخاب کنید.

جوشکاری آلومینیوم با اینورتر

به منظور فرایند جوشکاری شما با انواع دستگاه اینورتر مواجه خواهید بود. نوعی از دستگاه جوش آلومینیوم با نام اینورتر از تکنولوژی بسیار بالایی طراحی شده است. از مزایای استفاده از جوش کاری آلومینیوم با اینورتر می توان علاوه بر کیفیت بالا به عدم ایجاد مزاحمت اشاره کرد. از این نوع دستگاه می‌توان در منازل مسکونی بدون ایجاد مزاحمت و سروصدا استفاده نمود.

جوش آلومینیوم با دستگاه جوش معمولی

نحوه جوش آلومینیوم با دستگاه‌های مختلف با تفاوت‌‌هایی همراه خواهد بود. اگر قصد جوشکاری آلومینیوم با دستگاه جوش معمولی را دارید، باید اصول مقدماتی و طریقه جوشکاری را فرا بگیرید.

جوش آلومینیوم با CO2

دی اکسید کربن به عنوان یک گاز فعال با مواد مذاب به صورت شیمیایی واکنش نشان می دهد. به همین منظور جهت جوش کاری آلومینیوم با CO2 باید با شرایط این نوع جوشکاری آشنایی پیدا کنید. برای جوشکاری در این روش شما به یک منبع تغذیه گاز، محافظ، الکترود، سیم جوش و همچنین منبع قدرت نیاز خواهید داشت.

جوش آلومینیوم با آرگون

جوش آرگون به عنوان یکی از جوشکاری‌های متنوع به شما امکان استفاده بر روی فلزات با ضخامت مختلف را می‌دهد. آلومینیوم و آلیاژهای آن با داشتن ویژگی‌های خاص باید با دقت بیشتری بر روی آن‌ها فرایند جوشکاری انجام پذیرد. توجه داشته باشید که برای جوشکاری آرگون روی آلومینیوم باید جریان گاز را به میزان کاملاً مناسب تنظیم کنید. از چالش‌های دیگری که افراد برای جوشکاری در این زمینه با آن مواجه می‌شوند، می‌توان به تشکیل حوضچه بیشتر انتهای جوش اشاره کرد. اگر مشعل را به مدت طولانی در یک مکان نگه دارید، ممکن است با ایجاد حوضچه جوش یک فضای ناهمگونی ایجاد شود. به همین منظور تنظیم پارامترهای ولتاژ جوشکاری به بهترین نحو بسیار حائز اهمیت خواهد بود. فرایند جوشکاری آرگون بر روی آلومینیوم به صورت جریان متناوب انجام خواهد شد. به همین منظور افرادی که به صورت ابتدایی قصد ورود به این حرفه را دارند، باید بر روی سطوح تمرینی کار خود را آغاز کنند.

سخن پایانی

همان‌گونه که بیان کردیم، آلومینیوم به عنوان یکی از پرکاربردترین فلزات در صنعت و ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارگاه‌های جوشکاری بسیاری امروزه با ارائه خدمات خود مشغول به انجام فعالیت در این حوزه هستند. آلومینیوم به عنوان فلزی کاملاً کششی معمولاً در معرض لایه اکسید قرار می‌گیرد. قبل از جوشکاری آلومینیوم باید با حذف لایه اکسید به وسیله یک برس سیمی سطح مورد نظر را جهت انجام فرآیند جوش آلومینیوم آماده کنید. این نکته را مد نظر قرار دهید که نحوه جوش آلومینیوم نسبت به جوشکاری فولاد می‌‌تواند برای افراد چالش برانگیزتر باشد. ما در مجموعه جوشکار سیار برای شما اطلاعات جامعی از جوش کاری آلومینیوم ارائه داده‌ایم. استفاده از دستگاه ‌های مختلف و متدهای گوناگون در جوش آلومینیوم بسیار حائز اهمیت خواهد بود. شما چه نکات دیگری در این زمینه می‌دانید که ما در این مقاله به آن اشاره نکردیم. خوشحال می‌شویم نظرات و پیشنهادات شما را در قسمت دیدگاه این نوشته ببینیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *