جوشکاری co2

جوشکاری co2

جوشکاری به معنای پیوند زدن و متصل کردن دو قطعه فلزی به یکدیگر است. در واقع اتصالات فلزات بدون استفاده از بست یا پیچ و مهره به صورتی ماهرانه توسط دستگاه جوشکاری انجام می‌شود. یکی از انواع جوشکاری که برای متصل کردن فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرد، جوشکاری co2 است. جوشکاری آرگون، جوشکاری برق و آلومینیوم از دیگر انواع جوشکاری هستند که در مقالات جداگانه به توضیح در مورد هر یک پرداختیم. در این نوشته می‌خواهیم بحث مفصلی در رابطه با جوشکاری co2 داشته باشیم. پس اگر مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، خواندن این مطلب به شدت به شما پیشنهاد می‌شود. در ضمن بهتر است بدانید که این نوع جوشکاری در خدمات جوشکاری سیار در تهران ما انجام می‌شود. پس خیالتان از این بابت با توجه به نوع نیازی که دارید، راحت باشد.

جوشکاری co2
جوشکاری co2

جوشکاری co2 چیست؟

جوشکاری co2 یکی از ارزان‌ترین روش‌های جوشکاری است. یک از گازهایی که در حوزه جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، گاز کربن دی اکسید است. co2 علامت اختصاری همین گاز است. جوشکاری co2 به جوشکاری با این استفاده از این گاز گفته می‌شود. این روش در صنعت جوشکاری جوش MAG نیز نام دارد. در جوشکاری CO2 سیم جوش توسط موتور تغذیه به طور خودکار به مشعل جوش داده می‌شود. سیم جوشکاری با برق تماس پیدا می‌کند و به الکترود تبدیل می‌شود تا یک قوس بین خودش و فلز پایه ایجاد کند. گرما قوس سیم و فلز پایه را ذوب می‌کند تا دو قطعه فلز پایه به هم متصل شوند. برای اینکه فلز جوش تحت تأثیر اکسیژن و نیتروژن موجود در جو نباشد، گاز CO2 از نازل مشعل جوشکاری تأمین می‌شود.

بیشتر بدانید: جوشکاری آرگون چیست؟

دستگاه جوشکاری co2

دستگاه‌های جوشکاری co2 در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید و در بازار عرضه شده است. دستگاه co2 با گاز دی اکسید کربن کار می‌کند و برای جوشکاری قوس الکتریکی را ایجاد می‌کند. انواع این دستگاه در محیط‌های صنعتی مثل کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
نحوه تنظیم دستگاه جوشco2 برخی از دستگاه‌ها به صورت خودکار عمل می‌کنند و تنظیمات از پیش تعیین شده دارند. برخ دیگر قابل تنظیم هستند و می‌توانید آمپر دستگاه، میزان قوس، ضخامت فلز، اندازه سیم جوش، سرعت تغذیه و میزان گرما را تنظیم کنید. یک سری قواعد مشخص برای تنظیم این دستگاه جوش وجود دارد. به ازای هر 0.001 اینچ یعنی همان 0.0025 سانتی متر ضخامت فلز دستگاه باید روی 1 آمپر باشد. البته تنظیم آمپر به ضخامت فلز بستگی خواهد داشت. فرض کنید قصد جوش دادن فلزی با ضخامت 125 اینچ یا همان 0.32 سانتی متر را دارید، میزان آمپر باید 125 باشد. این یک نسبت ساده است که باید رعایت شود.

بیشتر بدانید: جوشکاری استیل چیست؟

آموزش جوشکاریco2

شما می‌توانید با شرکت در دوره‌های آموزشی این نوع از جوشکاری در مراکز صنعتی مشغول به کار شوید. درآمد مطلوبی در انتظارتان خواهد بود. باید به کارهای فنی علاقمند باشید و شیوه کار با این دستگاه را به صورت اصولی یادبگیرید. سازمان فنی حرفه‌ای کشور مراکزی را به شما معرفی خواهد کرد که دوره‌های آموزش جوشکاری را برگزار می‌کنند. می‌توانید با این سازمان تماس بگیرید و یا به پایگاه اطلاعاتی آنلاین آن مراجعه کنید. البته این امکان نیز وجود دارد که مهارت جوشکاری را به صورت تجربی یاد بگیرید. هرچند که برای فعالیت در این کارخانه معتبر علاوه بر تجربه کاری، مدرک دوره را از شما درخواست می‌کنند. دوره‌های آموزشی کم هزینه و کوتاه مدت هستند. چرا که این سازمان مراکزی دولتی را به شما معرفی خواهد کرد.

بیشتر بدانید: تفاوت جوشکاری ارگون و co2

دستورالعمل جوشکاریco2

در فرآیند MIG به طور کلی از آرگون، هلیم یا مخلوط آن‌ها جهت محافظت از استخر جوش مذاب استفاده می‌شود. در حالی که در فرآیند جوشکاری CO2 دی اکسید کربن به عنوان گاز محافظ استفاده می‌شود. در گذشته CO2 به عنوان یک گاز فعال با نام فرایند MAG (Metal Active Gas) یاد می‌شد. از جوشکاری CO2 برای جوشکاری فولادهای کربنی و کم آلیاژ از 16 گاز (05/0 اینچ) تا 1/4 اینچ (6 میلی متر) یا سنگین‌تر استفاده می‌شود. CO2 در اصل یک فرآیند نیمه اتوماتیک است و برای جوش دادن انواع فلزات مانند فولاد کربن، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، منیزیم، نیکل و برنز استفاده می‌شود.

سیم جوش co2
سیم جوش co2

سیم جوشco2

CO2 MIG WIRE سیمی جامد با روکش مس برای جوشکاری قوس فلزی گاز است. منابع تغذیه MIG از الکترود سیم جامد پیوسته برای فلز پرکننده استفاده می‌کنند. آن‌ها به گاز محافظی که از بطری گاز تحت فشار حاصل می‌شود، نیاز دارند. سیم‌های جامد فولادی معمولا با مس پوشانده می‌شوند تا از اکسیداسیون جلوگیری شود. مس به رسانایی الکتریکی کمک کنند. این سیم‌ها به صورت کیلویی به فروش می‌رسد و روی قرقره پیچیده شده است.

انواع سیم جوشco2

• اتوماتیک

• نیمه اتوماتیک

تبدیل دستگاه جوش معمولی به co2

شما می‌کنید با لک جوش و خال‌های شاخ گوزنی اتصالات خداحافظی کنید. این کار را می‌توانید با تبدیل دستگاه جوش معمولی خود به یک دستگاه co2 انجام دهید. تفاوت بسیاری در خروجی کار وجود خواهد داشت و از این اقدام رضایت پیدا می‌کنید.

مضرات جوشکاری co2

CO2 خالص نفوذ بسیار عمیق در فرایند جوش را فراهم می‌کند که برای جوشکاری مواد فلزی ضخیم مفید است. همچنین فقط به فرآیند اتصال کوتاه محدود می‌شود. سیم جوش صرفی به حساس به رطوبت است. هنگام جوشکاری با جریان کمتر از 200A ، قوس انتهای سیم جوش دارای گلوله‌های کوچک می‌شود که برای کنترل قوس و استخر مذاب مناسب نیست. عمق ذوب کم است. قوس ضعیف است و نفوذ آن زیاد نیست.

کلام پایانی

از آنجا که جوشکاری خطرات بالقوه زیادی را به همراه دارد، برای جوشکارها بسیار مهم است که با انجام مراحل زیر ایمنی کار را رعایت کنند. تحلیل محیط اطراف حایز اهمیت است. استفاده از ابزار و وسایل به روشی درست باید در نظر گرفته شود. اگر طبق کلیه دستورالعمل‌های سازنده فرایند جوشکاری co2 را انجام دهند، هیچ خطری مشمول آنان نخواهد شد.

محافظت از گوش: اگر میزان سر و صدا به طور متوسط بیش از 85 دسی بل به مدت هشت ساعت مداوم باشد، لازم است که همیشه از محافظ شنوایی استفاده کنید.

محافظت از چشم و صورت: استفاده از عینک ایمنی، محافظ صورت و کلاه ایمنی ضروری است.

محافظت در برابر حرارت و تشعشع: برای محافظت از خود در برابر گرما و تابش، جوشکاران باید از لباس‌های مقاوم در برابر شعله آتش، دستکش برای محافظت از دست‌ها و پایین بازوها، محافظ و عینک کار استفاده کنند.

محافظت در برابر بخار: استنشاق دود و گازهای مضر می‌تواند تنفس جوشکاران مختل کند. باید از ماسک مخصوص استفاده شود.

محافظت از شوک الکتریکی: علاوه بر رعایت نکات ایمنی ذکر شده جوشکارها باید از لباس عایق استفاده کنند تا از خود در برابر برق گرفتگی محافظت کنند.

محافظت از پا: کفش‌های چرمی که در برابر جرقه و حرارت مقاومند، برای محافظت از پا بهترین گزینه هستند.

در مقاله جوشکاری co2 سعی بر آن شد تا در مورد تمام نکات مهم و کاربردی که باید بدانید، صحبت شود. امیدواریم تا به اینجا توانسته باشیم، مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار داده باشیم. شما چه نکات دیگری را در مورد این نوع جوشکاری می‌دانید؟ خوشحال می‌‌شویم نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه این نوشته با ما به اشتراک بگذارید؟ آیا تاکنون از این نوع جوشکاری برای انجام پروژه‌های خود استفاده کرده‌اید؟ مزایا و معایب استفاده از این روش را چه می‌دانید؟

3/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *